Gezondheid en Verzorging

Redenen waarom je het gebit van je hond goed moet verzorgen

Je eigen gebit verzorg je zo goed mogelijk om mondproblemen te voorkomen. Heb je een trouwe viervoeter in huis? Dan is het ook belangrijk het gebit van je hond goed te verzorgen zodat deze zo min mogelijk klachten krijgt en goed gebruik kan maken van de tanden. Ook je hond kan namelijk een slechte adem hebben, ontstekingen krijgen of aften in de mond en zo is er nog wel meer te noemen. 

 

Vraag om meer informatie als je er zelf niet goed uitkomt

Als je een middel tegen aften nodig hebt voor je hond kijk dan goed wat daarvoor te koop is. Gebruik nooit zomaar een middel dat voor mensen gebruikt kan worden want de dosering daarvan kan wel eens schadelijk zijn voor je hond. Er zijn tal van producten te koop om het gebit van je hond te verzorgen maar als je zelf niet zo goed weet wat te kopen, vraag dan bij je dierenarts om meer informatie of ga naar de dierenspeciaalzaak. Daar kunnen ze je namelijk prima helpen. 

 

Waarom een gezond gebit belangrijk is voor je hond

Je hond gebruikt de tanden goed. Je huisdier eet ermee (doorgaans harde brokken dus goed kauwen is nodig) maar gebruikt de tanden ook om speeltjes en allerlei andere spulletjes mee op te pakken en goed vast te houden. Een gezond gebit is erg belangrijk voor je hond want bij pijnklachten worden ze niet blij maar kunnen ze de tanden ook veel minder goed gebruiken. Voor je hond wil je immers het beste en daar hoort een gezond gebit ook bij. 

 

Kies het juiste product voor het gebit van je hond

Als je hond regelmatig klachten heeft in de mond dan kun je daarvoor naar de dierenarts gaan. Deze kan het gebit goed reinigen zodat je viervoeter er weer een tijdje tegen kan. Ga sowieso altijd naar de dierenarts als je denkt dat er wat mis is met je hond. Je kunt zelf ook het een en ander doen om de mond van je hond gezond te houden. Regelmatig een goed bot of speciale kauwsnack voor je hond om op te knabbelen is goed en daarmee worden ook meteen de tanden gereinigd. Er bestaat speciale hondentandpasta, mondspoeling, speciale druppels voor in het water dat ze drinken en nog andere producten waarmee je het gebit van je hond gezond en sterk houdt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
ajax-loader