Gezondheid en Verzorging

Een soa in je keel? Dit is wat je moet weten

Wist je dat je een soa in je keel kunt krijgen? Het is een weinig bekend feit, maar het is iets waar je je bewust van moet zijn. Soa’s in je keel veroorzaken vaak geen symptomen, wat betekent dat veel mensen niet eens weten dat ze er een hebben. Dat is gevaarlijk, want het kan ertoe leiden dat de soa aan andere mensen wordt doorgegeven zonder dat zij het weten. In deze blogpost bespreken we de symptomen van soa’s in je keel en wat je moet doen als je denkt dat je er een zou kunnen hebben.

Een soa in je keel

De meest voorkomende soa in de keel is gonorroe, maar je kunt ook chlamydia, syfilis, HPV en HIV krijgen. Soa’s in je keel veroorzaken meestal geen symptomen, wat ze extra gevaarlijk maakt. In sommige gevallen kunnen soa’s in je keel echter wel symptomen veroorzaken zoals keelpijn, moeite met slikken, opgezette lymfeklieren en koorts. Als je denkt dat je misschien een soa in je keel hebt, is het belangrijk dat je zo snel mogelijk naar de dokter gaat, zodat hij je kan testen en de juiste behandeling kan geven.

Wat doen bij een soa in je keel

Als je denkt dat je misschien een soa in je keel hebt, kun je het beste naar een huisarts of soa-poli gaan om dit te laten testen. Een soa test voor je keel is meestal snel en eenvoudig, en het is de enige manier om zeker te weten of je een soa in je keel hebt. Als je inderdaad een soa in je keel hebt, zal je arts antibiotica voorschrijven om het te behandelen. Het is belangrijk om alle voorgeschreven antibiotica in te nemen, zelfs als je je beter gaat voelen voordat je ze op hebt. Als je niet alle antibiotica inneemt, kan de soa in je keel terugkomen en nog moeilijker te behandelen zijn.

Een soa test voor je keel bestellen

Als je het niet ziet zitten om naar de dokter te gaan, kun je ook een soa test voor een soa in je keel online bestellen. Hierbij is het aan te raden om een soa test te kiezen voor een soa in je keel die je moet opsturen naar een medisch laboratorium. Deze testen zijn net zo betrouwbaar als de testen van de huisarts en GGD!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
ajax-loader