Mondhygienist

Nooit meer kalk wegpoetsen

Kalkaanslag vormt zich overal waar water komt: op badkamertegels, wasmachines, vaatwassers, waterkokers, strijkijzers etc. Het is een hele klus om dergelijke producten te reinigen van kalksporen. Velen gebruiken alledaagse producten zoals azijn of wasverzachter om het goed schoon te maken. Dit gaat gepaard met veel boenen, poetsen en schrobben. De handen worden er helemaal moe van. Het is frustrerend dat kalkaanslag weer zo snel terugkomt. Het zo laten is ook geen optie. Zeker niet voor waterkokers aangezien drinkwater zo veel mogelijk vrij dient te zijn van kalk. Bedrijven als Soft Water Systems bieden waterontharders aan om mensen te voorzien van zacht water dat niet alleen goed is voor apparatuur, maar ook positief uitpakt voor de gezondheid. 

Voorkomen is beter dan genezen

Het kalkgehalte in water verschilt per locatie. Het valt op dat veel gootstenen kalkaanslag hebben. Een waterontharder zorgt voor 100% kalkvrij water. Een andere optie is om een waterfilter te installeren op de kraan zodat er alleen zacht drinkwater zonder vervuiling uitkomt. Op die manier wordt de vorming van kalkaanslag voorkomen i.p.v. het regelmatig wegpoetsen daarvan. Het huis oogt verzorgd en onderhouden zonder daar veel voor te doen. Een waterontharder knapt deze klus zelf op door het water in eerste instantie te vrijwaren van kalk waardoor de apparaten er überhaupt niet mee in aanraking komen.

Kostenpost

Een waterontharder komt in verschillende soorten en maten aangezien elk huis dat ook doet. Het is mogelijk om een op maat gemaakte waterontharder te laten maken bij een professional. Er treedt ook innovatie op binnen deze branche. Zo zijn er speciale waterontharders op de markt die zonder afvoer functioneren. Het is belangrijk om een goede waterontharder aan te schaffen want die zorgen ervoor dat het water daadwerkelijk kalkvrij is. Men kan zich voorstellen dat een waterontharder wel wat kan kosten. De prijzen variëren uiteraard qua type en grootte. Nieuwere soorten komen ook uiteraard met een wat duurder prijskaartje. Desalniettemin is het het geld waard aangezien het een investering is in je huis en gezondheid. Op de lange termijn zal het voordelig uitpakken voor de portemonnee aangezien apparaten langer meegaan en er minder schoonmaakmiddelen worden gebruikt.

Related Articles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
ajax-loader