Mondhygienist

Tips om je hond te vermaken als je aan het werk bent

Het is soms hartverscheurend om je lieve hond achter in huis te laten, terwijl jij naar werk gaat. Sommige honden komen de eenzame werkweek beter door dan andere, maar dat maakt het vertrek er niet makkelijker op. Wat het wel makkelijker maakt, is weten dat je er alles aan doet om het leven van je hond te verbeteren. Zorg dat je hond altijd goed verzorgd is met de juiste borstels, teenschaartjes en hondenshampoo. Met een goede hondenshampoo verwijder je eenvoudig losse haren, dode huidcellen, nare geurtjes en vuil. Zorg dat je hond gezond eten krijgt, voldoende beweegt en goed verzorgt met bijvoorbeeld een oorreiniger voor een hond. Hier zijn een paar creatieve ideeën om uw hond te vermaken tijdens je lange werkdagen!

5 tips voor het vermaken van je hond

  1.     Doe de tv aan

Als je hond zich snel verveelt, kan het een gemakkelijke oplossing zijn om de tv aan te laten staan. Het zal je hond vermaken en het horen van een menselijke stem kan hem helpen zich minder eenzaam te voelen. Honden zijn in staat beelden op tv te herkennen. Zet daarom bijvoorbeeld een televisieprogramma over andere honden op. Sommige honden kijken graag tv en kunnen zich urenlang vermaken met hun favoriete programma’s.

  1.     Speel muziek of een audioboek af

Als je niet wilt dat je hond verslaafd raakt aan televisie, dan kun je er ook voor kiezen om een audioboek of muziek op te zetten. Je kunt de radio aanzetten, maar je moet voorzichtig zijn met waar je je hond naar laat luisteren. Zo zorgt klassieke muziek er over het algemeen voor dat honden kalm en rustig blijven, maar een heavy rock kan je hond juist onrustig maken. 

  1.     Zorg voor live vermaak

Niet alle honden kunnen geboeid naar de tv of muziek luisteren. Ze geven de voorkeur aan de spanning van live vermaak. Zolang je hond niet overdreven opgewonden raakt bij het zien van een persoon die over straat loopt of een hond die aan het wandelen is, kun je het overwegen de gordijnen overdag open te laten. Zet een comfortabele stoel bij het raam zodat je hond op een goede hoogte uit het raam kan kijken. 

  1.     Leer je hond spellen die hij of zij zelf kan spelen

Het zal natuurlijk nooit zo leuk zijn om te spelen met jou als baasje, maar het is mogelijk om honden te leren spelen terwijl je weg bent. Let hem ergens aan trekken dat automatisch weer terugkomt of zorg voor een bal en meer dan genoeg knuffels. 

  1.     Probeer een hondenopvang

Een hondenopvang is geweldige uitkomst voor mensen met drukke werkschema’s en energieke honden. Op een hondenopvang zijn ze de hele dag bezig om je hond te vermaken terwijl je aan het werk bent. Zet je hond in de ochtend af en haal ze in de avond weer uitgeput op.

Related Articles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
ajax-loader