Tanden Bleken

Is je tanden laten bleken goed of slecht?

De vraag of tanden bleken goed of slecht is, hangt af van verschillende factoren en kan niet eenvoudigweg met een ja of nee worden beantwoord. Tanden bleken kan cosmetische voordelen bieden en helpen om verkleuringen te verminderen, waardoor het uiterlijk van de tanden kan worden verbeterd. Het kan mensen helpen om zich zekerder te voelen over hun glimlach en hun zelfvertrouwen te vergroten.

Er zijn echter ook enkele mogelijke nadelen en risico’s verbonden aan tanden bleken. Het bleken van tanden kan tijdelijk gevoeligheid van de tanden en het tandvlees veroorzaken. Overmatig bleken kan leiden tot het dunner worden van het tandglazuur, wat kan resulteren in gevoeligheid, verkleuring en een verhoogd risico op tandbederf. Bovendien kan tanden bleken niet geschikt zijn voor iedereen en is het belangrijk om eerst advies in te winnen bij een tandarts om te bepalen of de behandeling geschikt is voor uw specifieke situatie.

Kortom, tanden bleken kan een effectieve manier zijn om verkleuringen te verminderen en het uiterlijk van uw tanden te verbeteren, maar het is belangrijk om de risico’s en mogelijke nadelen te begrijpen en professioneel advies in te winnen voordat u deze behandeling ondergaat.

Wat kost tanden bleken bij de tandarts?

De kosten voor tanden bleken bij de tandarts kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de locatie, de tandartspraktijk, de behandelmethode en de ernst van de verkleuringen. Over het algemeen kunnen de kosten variëren van enkele honderden tot meer dan duizend euro.

Gemiddeld genomen kan de prijs voor een tandenbleekbehandeling bij de tandarts in Nederland tussen de €250 en €600 liggen. Het is echter belangrijk om te weten dat tanden bleken bij de tandarts niet wordt vergoed door de basisverzekering en dat het afhankelijk is van uw aanvullende verzekering of er een vergoeding beschikbaar is. Het is raadzaam om voorafgaand aan de behandeling bij uw tandarts te informeren naar de kosten en de vergoedingsmogelijkheden.

Wat mag je niet doen na tanden bleken?

Na tanden bleken zijn er een aantal dingen die je moet vermijden om de resultaten van de behandeling te behouden en de kans op complicaties te verkleinen. Hier zijn enkele van de belangrijkste dingen die je niet moet doen na tanden bleken:

  • Vermijd het consumeren van voedsel en dranken die vlekken kunnen veroorzaken, zoals koffie, thee, rode wijn, frisdrank en donkergekleurde vruchten en bessen. Het is het beste om deze voedingsmiddelen en dranken te vermijden of te beperken gedurende minstens 24 uur na het bleken.
  • Vermijd het roken van sigaretten of het gebruik van andere tabaksproducten, omdat deze vlekken kunnen veroorzaken en het bleken van tanden kunnen tegengaan. Het is het beste om te stoppen met roken of tabaksproducten te vermijden na het bleken van tanden.
  • Vermijd het eten van harde, kleverige of taaie voedingsmiddelen, omdat deze het tandglazuur kunnen beschadigen of eraf kunnen trekken. Probeer zachte en gemakkelijk te kauwen voedingsmiddelen te eten na het bleken van tanden.
  • Vermijd het gebruik van mondwater of tandpasta die alcohol bevatten, omdat deze de gevoeligheid van de tanden kunnen vergroten en het tandvlees kunnen irriteren. Kies in plaats daarvan voor een mildere tandpasta en spoel je mond met water.
  • Vermijd het poetsen van je tanden direct na het bleken, omdat het tandglazuur dan tijdelijk zachter is en gevoeliger voor beschadiging. Wacht minstens 30 minuten na het bleken voordat je je tanden poetst.

Overleg met je tandarts over welke andere instructies en adviezen je moet volgen na tanden bleken, omdat deze kunnen variëren afhankelijk van de specifieke behandeling en je individuele situatie.

Related Articles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
ajax-loader